Alles over MDF plinten, Architraven, neuten en plafondlijsten

Plinten, architraven en neuten van MDF worden steeds vaker toegepast. Zowel in de bouw als in de renovatie is het een product wat een uitstekende dienst bewijst.

 MDF plinten modellen

MDF plinten zijn leverbaar in vele modellen. Meest populair zijn de rechte ofwel gladde  plinten, kraalplinten en monumentenplinten.

Verder is de renovatie plint steeds populairder. Deze kan eenvoudig over de standaard bourplint worden geplaatst zonder hak en breekwerk waardoor de stuclaag zou beschadigen.

 plinten MDF

 

MDF plint en materialen.

Ruwweg zijn er drie soorten afwerking te onderscheiden.

Voorgelakt in Ral 9010. Deze plinten hoeven hooguit 1 x nagelakt te worden. In de praktijd worden deze plinten echter ook vaak direct geplaats en niet meer nabewerkt. Hoewel dit erg praktisch is, mist men zo wel de kans om alles netje af te kitten en na te lakken.
Tweemaal wit gegrond. Deze plinten moeten altijd nagelakt worden. Bij voorkeur éénmaal voor montage en nog éénmaal na montage. Hoerdoor ontstaat er een mooie "bolle" verflaag op de plint die een rijk gedekte uitsraling geeft.
Omtrokken met schildersfolie. Deze plinten kunnen zo geplaatst worden. Maar ook hier geldt dat afkitten en nalakken een mooier resultaat zal geven. De folieomtrokken plinten zijn over het algemeen voordeliger en gladder. Echter nabewerken of repareren in de toekomst is een stuk minder makkelijk.
MDF plint monteren.

Montage van de MDF plinten kan op diverse manieren plaatsvinden.

• Polymeerlijmen. De montage methode van de toekomst. Het is een watervrije lijm met zeer hoge aanvangskleefkracht. De plinten blijven goed op hun plek en mooi recht. Met polymeerlijm werkt u schoon, snel en zonder schade aan de plint.
• Clipmontage. De plinten komen los op een drager aan de muur. De plinten zijn daardoor weer te verwijderen. Dit is het enige voordeel van clipmontage. Afkitten en nalakken is niet goed mogelijk, daar er altijd beweging in de plint mogelijk is.
• Spijkeren of schroeven. Eigenlijk niet meer van deze tijd. Het beschadigd de plinten en veroorzaakt heel wat stof. Bij het gebruik van schroeven worden de plinten ook strak getrokken in een holling of bolling van de muur. Een kromme plinte op een kromme muur, valt dubbel op.

Tip voor kromme muren: Laat de plint niet meelopen met de kromme muur, maar plaats hem er recht voor. De kier die openblijft kunt u afkitten met acrylaat kit. Schilder de kitrand on de kleur van de muur.
Doordat de MDF plint nu recht blijft, lijkt de kromme muur veel rechter.

 

(advertentie)

Plintenwinkel.nl

De meest complete plintenwinkel van Nederland. Ons assortiment MDF plinten is enorm, de prijzen zeer scherp

www.plintenwinkel.nl

Parketcentrale.nl

Neem een kijkje in onze afdeling mdf-plinten, massieve plinten, vloeren en nog veel meer. Altijd voordelig.

www.parketcentrale.nl

Plintenshop.nl

Keihard voordeel op uw MDF plinten. Groot assortiment, eigen bezorgdienst. Kijk snel op

www.plintenshop.nl

Plintenshop.be

Lage prijzen voor uw MDF plinten. Groot assortiment, eigen bezorgdienst. Kijk snel op

www.plintenshop.be

Traprenovatiewinkel.nl

Een compleet assortiment traprenovatie producten. Overzettreden, profielen, noem maar op.

www.traprenovatiewinkel.nl

Traprenovatiewinkel.be

Een compleet assortiment traprenovatie producten. Overzettreden, profielen, noem maar op. Speciaal voor België en zuid Nederland

www. traprenovatiewinkel.be

Onderhoudswinkel.nl

Onderhoudswinkel. Bestel uw onderhoud en afwerkmiddelen voor uw vloer. Verzending met PostNL

www.onderhoudswinkel.nl

Disclamer: Plinten-mdf is samengesteld ter promotie van een aantal Nederlandse leveranciers en fabrikanten. Wij streven ernaar het aanbod zo compleet mogelijk te beschrijven. Indien u echter aanvullingen of correcties hebt op de weergegeven artikelen zijn deze van harte welkom. Voor zover mogelijk hebben wij informatie betrokken bij openbare bronnen en leveranciers. Voor de inhoud van de site accepteren wij dan ook geen aansprakelijkheid.